Grupo NOV leaves its mark at the Citizen's Bureau of Leiria

News date: 27 December 2019

Announced to Leiria years ago, the Citizen's bureau finally opened its doors in the city center last December 16th.

The construction works, in charge of the Grupo NOV Engenharia e Construção, aimed at adapting and installing the Citizen's bureau in the “O Paço” building.

The facilities of the Citizen’s Bureau occupy more than 1,600 m2 spread over the elevated ground floor and the upper floor of the building. Inside all services are distributed around a large waiting and circulation space, which connects to the upper floor via a staircase and an elevator.

On the ground floor the service stations and service areas of the IRN (Institute of Registries and Notaries), the AT (Tax Authority), the ISS (Social Security Institute), the Citizen Space, the Management Unit Room, store and free service counters for future provision of services by other companies are installed. On the upper floor are the SMAS (Municipal Water and Sanitation Services) facilities, and private areas of AMA (Agency for Administrative Modernization) and AT.

During the works, a horizontal glazed surface measuring 29 meters in length was applied to the building to privile its relationship with the outside environment, particularly in the view system for the castle and the Sé Catedral building.

This was a unique rehabilitation project in Leiriai and is now a part of Grupo NOV's reference portfolio.